arrow_back

Zwammerdamschepen in Archeologie Magazine


Welke geheimen worden ontdekt bij de restauratie van het Romeinse schip Zwammerdam 6?  Een paar nieuwtjes kunt u nu al lezen in de tweede uitgave van Archeologie Magazine dit jaar. 

Romeins schip Zwammerdam 6 is het tweede schip dat onder handen wordt genomen door een enthousiast team van restaurateurs. Maar eerst moet het team onder leiding van archeoloog Yardeni Vorst het schip schoonmaken. De kunsthars die na de opgraving is aangebracht om het schip te kunnen behouden, zit in een dikke laag in en om het hout. aan de buitenkant willen we natuurlijk het echte hout zien en moet er voorzichting worden gepoetst. Daarna kan het restaureren pas beginnen.  

Een niet te onderschatten schoonmaakklus waarvoor een aantal nieuwe technieken is ontwikkeld die nu nationaal ingezet gaan worden. Toch wel iets om trots op te zijn! 
Lees meer in Archeonolie Magazine. Losse exemplaren zijn te bestellen via https://archeologieonline.nl/magazine/losse-nummers/bestellen

Onder de kunsthars komt fantastisch oud eikenhout vandaan.  En afgelopen week ontdekte medewerker Jeroen een Romeinse spijker!  

nagel zw 6 gevonden onder PEGlaag 4-21_LI.jpg

Lees meer in Archeologie Magazine. Losse nummers kunt u bestellen via  https://archeologieonline.nl/magazine/losse-nummers/bestellen Reacties

Locatie