arrow_back

Wandelen door Jeruzalem in het Weteringpark


Aanstaande zaterdag 13 april wandel je in het Weteringpark langs verschillende scènes uit het Paasverhaal tijdens het PaasEvent ‘No Cross No Glory’. 7 kerken uit Alphen aan den Rijn werken samen aan dit evenement en de voorbereidingen zijn in volle gang.

Zo is er een twintig meter lange straat zó uit Jeruzalem, waar je als bezoeker onderdeel wordt van het verhaal. Verder zijn er slapende discipelen, verdrietige vrouwen, een kraaiende haan en een leeg graf. Prachtige decors en sfeervolle verlichting maken de setting compleet. Iedere groep deelnemers krijgt een gids die hen begeleidt tijdens de tocht.

Al maanden zijn de vrijwilligers bezig met het organiseren van het evenement. “Dit is de derde en grootste editie. We organiseren het evenement nu met 7 kerken en 250 medewerkers. Zij helpen van het strijken van de kostuums, tot het verkeer regelen tot het acteren zelf. Het is echt een beetje de Alphense versie van ‘the Passion’, vertelt Eveline Prins van de organisatie. Voor het evenement moesten er ook nog Romeinse pakken worden geregeld maar deze kon de organisatie helaas nergens regelen. “Dus hebben we ze zelf gemaakt! Best een klus maar degene die ze aan mogen kunnen niet wachten. De dames hebben er erg hun best op gedaan.”

Voorbereidingen
Alles loopt op rolletjes. De laatste voorbereidingen worden getroffen en de organisatie is er klaar voor. “De voorpret die wij met zijn allen beleven is ook zo leuk. Iedereen werkt enthousiast mee, het is haast jammer als het weer voorbij is.” Of er volgend jaar ook een PaasEvent wordt georganiseerd weet Eveline nog niet. “Mijn droom is dat we het ene jaar het kerstverhaal vertellen en het andere jaar het paasverhaal.”

In totaal lopen er 1100 mensen mee met de wandeling. “De inschrijvingen gaan hard. We merken dat veel mensen nieuwsgierig zijn en toch wel een kijkje willen komen nemen. Het is een echte beleving en we worden overspoeld met leuke reacties”, vertelt Eveline trots. Alleen voor het laatste blok zijn er nog een aantal plekken vrij. “En eigenlijk hebben zij de mooiste voorstelling, want in het donker met alle mooie lichtjes is de voorstelling nog bijzonderder.”

Zaterdagavond 13 april tussen half 6 en half 10 starten de groepen vanaf het Wellant College (Kalkovenweg 62) om door het Paasverhaal te wandelen. Met een route van ongeveer 1,5 uur kom je langs negen verschillende scènes.

De laatste tickets zijn nog te reserveren via www.paaseventalphen.nl.

 

 Reacties