arrow_back

Testen en nog eens testen


De nieuw gebouwde hal voor de restauratie van het schip de Zwammerdam 6 , in Museumpark Archeon, wordt geheel op maat ingericht.  Om het schoonmaakproces zo efficient mogelijk te laten verlopen werd er een beroep gedaan op de inventiviteit van het restauratieteam. 

De hal is groot maar tegelijkertijd ook weer niet. Hij fungeert niet alleen als opslag voor al het archeologische hout van de Zwammerdam 6 en de Zwammerdam 4 maar ook als werk- en schoonmaakplek voor het restauratieteam. Daarom heeft het team onder leiding van archeoloog Yardeni Vorst de wijze van opslag, het aanvoer- en het schoonmaakproces nauwkeurig bekeken en beschreven. Vervolgens is er een indelingsplan gemaakt inclusief werkroute. 

En na de plaatsing van de opslagstellingen, de hijsinstallatie, de rollerbaan, de plaats van de UV warmtestraler, de kantelbaan voor de stoomreiniging, de mobiele observatiecamera en de overige wekplekken, moest er natuurlijk (opnieuw) getest worden. 

Dat laten we u graag hier zien! 

test observatiecamera

test hijsen van het archeologisch hout (tusen nieuw hout)

test rollerbaan

test schoonspuiten archeologisch hout

 

Blijft u graag geinformeerd over de ontwikkelingen rondom de restauratie en wilt u achtergrondinformatie over de Romeinse schepen en Romeinen in Nederland?
Dan nodigen we u uit om u aan te melden voor de uitgave van het maandelijkse Logboek 'Operatie Zwammerdamschepen'.  Aanmelden gaat via de knop Vaar mee op de website Zwammerdamschepen.nl.

Daar ziet u ook de Logboeken terug. Reacties

Locatie