arrow_back

Lichtjes in het Donker ook dit jaar in aangepaste vorm


Net als in 2020 zal Lichtjes in het Donker dit jaar in aangepaste vorm plaatsvinden. Inwoners zijn welkom voor een bezoek aan Lichtjes in het Daglicht van 2 t/m 7 november, van zonsopgang tot zonsondergang, om een dierbare overledene te herdenken.

Eén keer per jaar, op de eerste zaterdag van november, staat Alphen aan den Rijn tijdens Lichtjes in het Donker op een bijzondere manier stil bij onze overledenen. Op de Oosterbegraafplaats in Alphen aan den Rijn ontsteken inwoners dan honderden lichtjes om de mensen te gedenken van wie ze afscheid namen. Dit jaar zal het opnieuw in aangepaste vorm plaatsvinden.

Bij Lichtjes in het Daglicht vind je de vertrouwde rode brievenbus voor de hemelpost, je kan een bloem steken in het bloemenhart en gedichten lezen aan de gedichtenwaslijn. Er zal een keet staan waar je wat kan drinken, waar je bij slecht weer kan schrijven of een praatje kan maken. Je kan ook mee breien aan ‘de sjaal van verbinding’. Deze sjaal krijgt later een symbolisch plekje op de Oosterbegraafplaats.

Dit jaar deelt de organisatie van Lichtjes in het Donker de kaarsenzakken en kaarsen uit die ze van Samenloop voor Hoop hebben gekregen. Omdat er een streep ging door de Samenloop voor Hoop, had de organisatie er zelf niks meer aan. De kaarsenzakken en kaarsen kan je een plekje onder de beukenboom geven of bij een bestaand graf zetten.Reacties