arrow_back

Korenfestival komt met verrassings-korenestafette als slotmanifestatie


Negen koren hebben aangegeven deel te nemen aan de verrassings-korenestafette. De koren worden opgesteld op het Rijnplein waarna het optreden van start gaat.

Bij de verrassings-korenestafette doen aan ieder nummer tenminste twee koren mee. De estafette start met de aankondiging van welk nummer gezongen zal gaan worden. De koren weten niet wanneer zij aan de beurt zijn en welke uitvoering gezongen wordt. Zij moeten alert zijn want het kan zomaar hun nummer zijn dat aangekondigd wordt en het kan ook nog nét een andere uitvoering zijn dan de koren gewend zijn. Dit houdt de spanning erin!

Meteen na afronding van het nummer worden de koren bedankt die het uitgevoerd hebben, waarna het volgende lied wordt aangekondigd. Op deze manier komen alle koren aan de beurt en vormen zij met elkaar de korenestafette.

Op het grote beeldscherm op het Rijnplein worden de teksten vertoond zodat iedereen mee kan zingen. 

Het dak eraf tijdens de finale
In de grote finale zingen de koren met elkaar nog een swingende afsluiter. Op de muziek van “Kom van dat dak af” van Peter Koelewijn zingen zij het speciaal geschreven Alphens Korenfestival-lied.

Het belooft een prachtig muzikaal spektakel te worden.

Voor meer informatie over het korenfestival, de deelnemende koren en het rooster van de optredens kijk op: www.alphenskorenfestival.nl

 


Reacties