arrow_back

Korenfestival komt met openingsmanifestatie op het Rijnplein


Het Alphens Korenfestival start 11 mei met een openingsmanifestatie op het Rijnplein. In aanwezigheid van alle koren zal om 11.00 uur wethouder Leo Maat de dag officieel inluiden met de overhandiging van de gouden baton aan het jubilerende Musicalkoor Summertime.

Aansluitend zal het grootste koor van de dag de Mamma Mia medley zingen onder leiding van alle dirigenten. De koren verspreiden zich daarna over het centrum en treden zij vanaf 11.30 uur op, op de binnen- en buitenpodia. 

De koren
Er doen dit jaar 33 koren mee aan het Alphens Korenfestival. De meeste koren komen uit Alphen aan den Rijn en omliggende plaatsen maar ook koren uit Hoogvliet, Rotterdam, Bergen op Zoom, Gilze-Rijen, Bergambacht, Aalsmeer, Papendrecht en Den Haag doen mee.

Locaties
Er zijn in totaal 11 podia. Het hoofdpodium is op het Rijnplein. Er zijn onder andere podia aan de Pieter Doelmanstraat, de Boetzelaerstraat, de Aarkade en Aarhofplein. Nieuw dit jaar is het podium op de markt bij het Thorbeckeplein. Binnenpodia zijn bij de Adventskerk, Maranathakerk, Bonifaciuskerk en de Remonstrantse kerk.

Vrijwilligers
De organisatie van het festival is niet mogelijk zonder vrijwilligers. Zij helpen met de voorbereiding, het opbouwen en het opruimen. Bijzonder dit jaar is de samenwerking met 'Alphen goed Tanzania'. Zij helpen met een groot aantal vrijwilligers en besteden aandacht aan het goede doel. Alphoto zal het festival vastleggen.Reacties