arrow_back

Kijk binnen bij Molenviergang Aarlanderveen


Wat is er Hollandser dan vier monumentale molens met draaiende wieken in de wind? Van een afstandje mag dat er al indrukwekkend uitzien, binnenin die molens in vol bedrijf is het pas écht imposant! Op Nationale Molendag krijgt u de kans om dat zelf te ervaren: kom binnen in de Putmolen, nummer 4 in de rij van Molenviergang Aarlanderveen.

Ervaar eens hoe het voelt en klinkt wanneer die ingenieuze machinerie in werking is. Hoe het bonkt, kraakt en kreunt, trilt en klopt, daar in het binnenste van zo’n kolos.

Uniek monument
Op 11 mei, van 10.00 tot 17.00 uur, zijn alle vier de molens van de unieke Molenviergang Aarlanderveen van dichtbij te bekijken. De Molenviergang is de enige nog werkende molengang ter wereld die op historische wijze het waterpeil in de polder beheert. De beroepsmolenaars van alle vier de molens vertellen graag over hoe het bemalen van de polder precies in zijn werk gaat. Elke molen heeft zijn eigen karakter en zijn eigen geschiedenis. ,,De molen beleef je pas echt als je binnen bent’’, vindt molenaar Johan Slingerland van de Putmolen. Hij zet de deur van zijn Molen 4, de Putmolen, uitnodigend open en verzorgt daar een rondleiding.

Vol activiteiten
In en rond de molens is van alles te doen:
-Het Hoogheemraadschap van Rijnland laat zien hoe waterbeheer in de polder in zijn werk gaat
-Kraampjes met oude ambachten
-Koffie, thee en limonade voor de kinderen
-Ontmoeting met de vier molenaars

Zo’n uitnodiging van de molenaars sla je toch niet in de wind? Van harte welkom zaterdag 11 mei, tussen 10.00 en 17.00 uur!

Meer informatie: www.molenviergangaarlanderveen.nl

 Reacties