arrow_back

Even voorstellen: werfbaas Wouter Schalk


Even voorstellen: werfbaas Wouter Schalk

Een van de twee werfbazen van Team Restauratie is Wouter Schalk. Wouter is eigenaar van het bedrijf “Vakwerk in hout” en is gespecialiseerd in het maken van reconstructies en restauratie van historische houten objecten. Sinds lange tijd is hij bedrijfsleider hoofdleermeester op de werf van de Stichting Historisch Schip De Delft (in Rotterdam). Daar leidt hij mensen op met een afstand naar de arbeidsmarkt. De Delft is een replica van een achttiende -eeuws linieschip. Zijn carrière is hij begonnen als leermeester beeldsnijden.

 

Bezoekers van Archeon kennen zijn werk waarschijnlijk ook al jaren. Want wie kent niet de replica van het Romeinse vrachtschip Zwammerdam 6 dat ligt te pronken onder het afdak in de Romeinse haven? Wouter heeft geholpen met de bouw van dat schip. En dus komt Wouter als duo-werfbaas weer helemaal thuis in Museumpark Archeon. Bij het bouwen van een reconstructie betrekt Wouter graag het publiek om het bouwproces te ‘verlevendigen’ en te verduidelijken. Deze ervaring en enthousiasme zal van pas komen bij ‘Operatie Zwammerdamschepen’.

 

Een van de twee werfbazen van Team Restauratie is Wouter Schalk. Wouter is eigenaar van het bedrijf “Vakwerk in hout” en is gespecialiseerd in het maken van reconstructies en restauratie van historische houten objecten. Sinds lange tijd is hij bedrijfsleider hoofdleermeester op de werf van de Stichting Historisch Schip De Delft (in Rotterdam). Daar leidt hij mensen op met een afstand naar de arbeidsmarkt. De Delft is een replica van een achttiende -eeuws linieschip. Zijn carrière is hij begonnen als leermeester beeldsnijden.   Bezoekers van Archeon kennen zijn werk waarschijnlijk ook al jaren. Want wie kent niet de replica van het Romeinse vrachtschip Zwammerdam 6 dat ligt te pronken onder het afdak in de Romeinse haven? Wouter heeft geholpen met de bouw van dat schip. En dus komt Wouter als duo-werfbaas weer helemaal thuis in Museumpark Archeon. Bij het bouwen van een reconstructie betrekt Wouter graag het publiek om het bouwproces te ‘verlevendigen’ en te verduidelijken. Deze ervaring en enthousiasme zal van pas komen bij ‘Operatie Zwammerdamschepen’.

Wouter Schalk (foto Hazenberg Archeologie)Reacties

Locatie