arrow_back

Castellum besteedt aandacht aan Week tegen Kindermishandeling met video en lezing


Tot en met zondag 21 november vindt de negende editie van de ‘Week tegen Kindermishandeling’ plaats. Dit jaar is het thema; ‘... dichterbij dan je denkt’. In het kader hiervan deelt Castellum het lied en de speciale videoclip ‘In het licht’, geschreven door Ellen ten Damme naar aanleiding van de gelijknamige voorstelling. Deze solovoorstelling is gebaseerd op het boek dat Karin Bloemen schreef over haar door angst, mishandeling en misbruik getekende jeugd en staat op 7 mei in Castellum.

Videoclip

Aan de videoclip hebben 35 vrouwen meegewerkt, die zich uit willen spreken tegen seksueel misbruik en (kinder)mishandeling. Ze willen benadrukken dat slachtoffers niet alleen zijn en dat het belangrijk is hierover te praten en als buitenwereld niet weg te kijken. "Ongeveer 3% van alle kinderen groeit immers op in onveilige gezinssituaties: jaarlijks worden meer dan 60.000 kinderen voor het eerst slachtoffer van seksueel geweld… Als gehele maatschappij hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten."

Speciale lezing

Theater helpt om moeilijke onderwerpen bespreekbaar en toegankelijk te maken en mede daarom organiseert Castellum samen met de producent een speciale lezing in samenwerking met stichting Wij zijn M. Oprichter en ervaringsdeskundige Mandy Sleijpen, zelf opgeleid tot actrice, verzorgt de lezing die speciaal bedoeld is voor professionals die met kinderen en/of slachtoffers van seksueel misbruik/geweld werken. Denk aan leerkrachten, pedagogisch medewerkers, huisartsen, psychiaters, psychologen en politieagenten.

De lezing duurt ca. 1 uur en vindt plaats voor aanvang van de voorstelling op zaterdag 7 mei 2022 in Castellum. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Annelies de Jeu van theater Castellum via adejeu@theatercastellum.nl.Reacties

Locatie