arrow_back

Bibliotheek Alphen Centrum genomineerd, heb jij al gestemd?


De afgelopen twee zaterdagen was in het centrum van Alphen aan den Rijn een promoteam te vinden om zo veel mogelijk stemmen te verzamelen. Een vakjury heeft namelijk de Bibliotheek in Alphen Centrum genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland. Stemmen kan nog tot 22 oktober.

Beste Bibliotheek van Nederland

Bibliotheekvestiging Alphen Centrum is genomineerd om Beste Bibliotheek van Nederland te worden. Samen met vier andere Bibliotheken strijden ze om de titel en vragen alle trotse Alphenaren om voor 22 oktober te stemmen via www.bibliotheekrijnenvenen.nl.

Wat maakt Bibliotheek Alphen bijzonder

Tijdens de lockdown periodes is de Bibliotheek online zeer actief geweest. Zo konden leden en niet-leden vanuit huis toch aan allerlei activiteiten meedoen en konden boeken gereserveerd worden bij het afhaalloket. Ook is in het afgelopen jaar het Taalhuis van de Bibliotheek gecertificeerd. Samen met veel partners draagt het Taalhuis bij om niet alleen laaggeletterdheid terug te dringen, maar ook mensen die moeite hebben met computeren worden geholpen. Ook heeft de Bibliotheek het keurmerk Duurzaam Gastvrij ontvangen. Duurzaamheid is niet alleen een belangrijk thema voor activiteiten maar wordt in de gehele organisatie nagestreefd.

Op 16 oktober bruist de Bibliotheek extra

Op 16 oktober is er extra veel te doen. Bezoekers kunnen via een speciale route de genomineerde Bibliotheek ontdekken. Ze kunnen meedoen aan de Lego Challenge, Boekvouwkunst, Touwtwisten en de Escapebox die laat zien hoe moeilijk communiceren eigenlijk is. Ook kom je meer te weten over het Archief, het Huis van Duurzaamheid en de samenwerking met de VVV. Er worden ook afgeschreven boeken verkocht. En bij Grand Café KADE 10 is het smullen geblazen.

Ook niet-leden zijn altijd welkom

Zonder lidmaatschap is de Bibliotheek gewoon te bezoeken. Ook voor deelname aan activiteiten is geen lidmaatschap nodig. Voor het lenen van materialen wel en dat is in oktober extra voordelig. In oktober ontvangen volwassenen namelijk éénmalig € 8,50 korting op een nieuw Compleet abonnement. Óf wanneer ouders een lidmaatschap voor hun kind afsluiten en tegelijk ook voor hunzelf, ontvangen ze vanaf oktober een waardebon van € 15 voor spellenspeciaalzaak Hoge Ogen in Alphen aan den Rijn. Kinderen zijn altijd gratis lid en betalen alléén in oktober ook geen inschrijfkosten.Reacties

Locatie