arrow_back

Bezoek ambassadeur van Italië


Vrijdag 10 september vierde de Vereniging Vrienden van Archeon haar 25-jarig jubileum. Het is een goede traditie om bij elk jubileum Museumpark Archeon een cadeau aan te bieden. Dit keer was het de nieuwe Romeinse weg richting de tempel, plus mijlpaal en informatieborden. De ambassadeur van Italië was er ook bij.

Foto v.l.n.r. Ambassadeur dhr. Novello, Tom Hazenberg, mw. Novello, directeur Museumpark Archeon dhr. Veldman

Deze Via Albaniana is met eigen handen en op authentieke wijze aangelegd door leden van de vereniging, met uitgebreide hulp van medewerkers van Archeon. De opening van de weg werd onder andere opgeluisterd door de nieuwe ambassadeur van Italië in Nederland, de heer Giorgio Novello.

Natuurlijk werden hij -en zijn vrouw- door archeoloog Tom Hazenberg uitgenodigd voor een rondleiding langs de Zwammerdam 2, de stuurriem en de tentoonstellingspanelen.  Cultureel attachée, Paola Cordone, moest helaas eerder weg. Vol bewondering werden ze door Monique en Jack Veldman en Hazenberg langs de Zwammerdam 2 geleid en na een fijn fotomoment wilden ze toch ook de 2e Restauratiewerf zien. Toen vielen de monden open van verbazing over de hoeveelheid werk die Team Restauratie uitvoert aan het hout van de Zwammerdam 6. Met als doel om uiteindelijk tot het resultaat zoals de Zwammerdam 2 te komen.

De heer Novello bleek al een fan te zijn van de Zwammerdamschepen, want hij kende de Castellumgarage in Woerden, waar de Woerden 7 ligt te pronken. De ambassadeur nodigde Hazenberg dan ook uit met een tegenbezoek aan de ambassade in Den Haag. Hij was erg enthousiast over de contacten van Museumpark Archeon met Italiaanse scheepvaartmusea en ziet mogelijkheden om de Zwammerdamschepen `noord’ en zuid’ in Europa te laten samenkomen.

castellumgarage woerden.jpgReacties

Locatie