arrow_back

Alphense kunstenares en winnares van Sterren op het Doek exposeert in Parkvilla


De fraaie expositie van de Alphense kunstenares Yvette Bavelaar is tot 27 augustus te zien in de foyer van Parkvilla. Yvette is hyperrealistisch portrettekenaar en won in april het populaire tv-programma Sterren op het Doek met een portret van Frank Boeijen.

Na een grafische opleiding werd duidelijk dat het talent van Yvette lag bij tekenen. Ze volgde als kind en als volwassene les bij Parkvilla. Nu is Yvette zelf docente bij Parkvilla én geeft ze tijdens de Zomerweken Masterclasses Portrettekenen.

Waarom een expositie bij Parkvilla?

"Parkvilla is de plek waar het voor mij allemaal begon. De plek waar ik me als kind kon ontwikkelen op het gebied van tekenen en als een vis in het water voelde. Dat was heel belangrijk omdat ik verder nergens goed in was en ik voelde me daardoor een buitenbeentje. Ik kreeg bij Parkvilla erkenning. En nu weer, dat maakt het voor mij een waardevolle plek. Ik durf bij Parkvilla te zijn wie ik ben. Daarnaast is Parkvilla natuurlijk een prachtige locatie."

Veel stoere mannen en filmsterren op het doek. Specifieke reden?

"Mannen zijn vaak wat ‘geleefder’ om naar te kijken, ze hebben vaak wat littekens, een wat minder verzorgd plaatje. Je kunt meer details zien bij mannen, dat maakt het voor mij net wat boeiender om te lezen, en te tekenen. Ik wil wel wat verhaal zien en vrouwen verdoezelen wat dat betreft meer. Ik kies inderdaad vaak voor de bekendere personen voor exposities, zodat het publiek ook kan zien dat het gelijkend is."

De hyperrealistisch portretten zijn gemaakt van grafiet en zwarte poeder, maar we zien ook ander werk op deze expositie.

"Het hyperrealistische vergt veel concentratie, en daarom vind ik het ook heerlijk soms een uitstapje te maken met kleur en lekker iets te maken wat vooral creatief is en kleuren bij elkaar plaatsen. Ik vind schoonheid gecombineerd met chaos boeiend om naar te kijken, vandaar die keuze. Ik zie mijn werken met bijvoorbeeld Brigitte Bardot of Kate Moss dan helemaal voor me in een restaurant of interieur. En die afwisseling houdt me dan weer gefocust."Reacties

Locatie