arrow_back

Alphenaren vullen honderd capsules met bijzondere voorwerpen voor in de Hoorn des Tijds


De afgelopen weken konden Alphenaren hun eigen capsule vullen met een bijzonder voorwerp. Op vrijdag 19 november zullen deze capsules verdwijnen in de Hoorn des Tijds, die in 2046 weer zal worden opengemaakt.

De Hoorn des Tijds is een werk van de Alphense kunstenaar Frits Garenfeld, ontworpen als trage tijdmachine, waarin opnieuw voorwerpen worden geplaatst door inwoners. Het kunstwerk werd in 1996 geplaatst en op 1 oktober van dit jaar voor het eerst geopend. Ruim honderd Alphenaren haalden de afgelopen maand een speciale tijdscapsule op bij Bibliotheek Rijn en Venen, die zij vulden met een bijzonder voorwerp, wens of voorspelling voor de toekomst.

Een nieuwe bestemming

Het is de tweede keer dat de Hoorn des Tijds wordt gevuld. De afgelopen 25 jaar stond het kunstwerk bij jongerencentrum MAX. Na de opening op 1 oktober werden de (restanten van de) onthulde voorwerpen afgelopen maand tentoongesteld in Bibliotheek Rijn en Venen, waar inwoners ook hun tijdcapsules konden ophalen. De ‘vibrator’ zorgde daar voor de nodige ophef.

De sluiting vindt plaats op de nieuwe bestemming van de Hoorn bij het Europapark, tegenover de ingang van winkelcentrum De Atlas. Het kunstwerk is glimmend opgepoetst en is klaargemaakt om opnieuw gevuld te worden met voorwerpen voor de komende 25 jaar. Tijdscapsules van doorzichtig PVC beschermen de voorwerpen tegen weersinvloeden zodat ze er over 25 jaar nog steeds perfect uitzien.

Op vrijdag 19 november tussen 16:00 en 18:00 uur wordt het kunstwerk de Hoorn des Tijds tijdens een feestelijke bijeenkomst officieel gevuld en gesloten voor de komende 25 jaar. Bewoners die nog een tijdscapsule willen inleveren, kunnen dit ook nog ter plekke doen tijdens de feestelijke herplaatsing.Reacties